Pirmosios pagalbos mokymų integravimas į žmogaus saugos pamokas

  • Paskelbta: 2023-04-01
  • Kategorija: Renginiai

2023.03.31 Garliavos Jonučių progimnazijoje per žmogaus saugos pamokas 5f ir 5d klasės turėjo galimybę pagilinti savo žinias pirmosios pagalbos teikimo srityje. 

 

Moksleiviai prisiminė, kaip praktiškai atlikti pirmosios pagalbos teikimo veiksmus, patys išbandė juos taikyti ant simuliacinio gaivinimo manekeno. Moksleiviai iš arčiau pamatė ir automatinio išorinio defibriliatoriaus veikimą. Taip pat simuliacinės užspringimo liemenės pagalba buvo parodyta, kaip reikėtų padėti užspringusiam žmogui. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė M.Aleksandraitytė moksleiviams parodė, kokios priemonės būna pirmosios pagalbos vaistinėlėje, kaip ir kokiais atvejais naudoti turniketą bei papasakojo, kaip teikti pagalbą kraujavimo ir epilepsijos priepuolio metu.

 

Pamokos metu moksleiviai prisiminė pagrindinius pirmosios pagalbos teikimo principus, susipažino su automatiniu išoriniu defibriliatoriumi bei pirmosios pagalbos vaistinėlės sudėtimi ir sužinojo, kaip elgtis skirtingų gyvybei pavojingų būklių metu. Dėkoju žmogaus saugos mokytojai E.Strašinskaitei už integruotos pamokos organizavimą ir bendradarbiavimą.

 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos