Užsiėmimas-viktorina „Fizinio aktyvumo skatinimas naudojant interaktyviuosius kubus“

  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Renginiai

2023.03.29 Garliavos Jonučių progimnazijoje 8f ir 7g klasėms buvo organizuoti užsiėmimas-viktorina „Fizinio aktyvumo skatinimas naudojant interaktyviuosius kubus“, kurių tikslas – naudojantis interaktyviais metodais, skatinti fizinį aktyvumą pamokų metu.  Užsiėmimus vedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Marija Aleksandraitytė. 

 

Moksleiviai buvo suskirstyti į komandas ir gavo po 1 interaktyvųjį kubą. Užsiėmimą-viktoriną sudarė 3 pagrindiniai etapai. Pirmasis etapas buvo apie užkrečiamąsias ligas, kuomet moksleiviai turėjo nuspręsti iš 20 paminėtų ligų yra virusinės ar bakterinės kilmės ir su grupe apsitarus, vienas delegatas turėjo sparčiai užlipti ant kubo siekiant užtvirtinti atsakymą. Antrasis etapas skirtas gilinti moksleivių žinias apie psichoaktyviąsias medžiagas. Buvo pristatyti 10 teiginių ir mokiniai turėjo nuspręsti, ar tai susiję su rūkymu, ar su alkoholiu bei apsitarę su komandos nariais turėjo pakelti kubą reikiama spalva. Skirtingos kubo briaunos spalvos simbolizavo skirtingus pasirinkimus. Trečiasis etapas – galvosūkis. Moksleiviai turėjo išsiaiškinti, kokie sakiniai yra paslėpti po užkoduota užduotimi. Papildomas etapas, skirtas išsiaiškinti nugalėtojus, buvo susijęs su raudonąja gamtos knyga. Moksleiviai turėjo pasakyti, gyvūnas, pamatytas iš nuotraukos yra įtrauktas į Lietuvos gamtos raudonąją knygą, ar ne. Dvi laimėjusios septintokų ir aštuntokų komandos laimėjo prizą – po papildomą balą iš biologijos dalyko.

 

Užsiėmimo-viktorinos metu, moksleiviai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie užkrečiamųjų ligų sukėlėjus, psichoaktyviųjų medžiagų poveikį asmeniui ir visuomenei, įdomiuosius faktus apie Lietuvos raudonąją knygą. Moksleiviai lavino savo dėmesį, greitą reakciją bei kritinį mąstymą bei turėjo galimybę turiningai ir aktyviai praleisti pamoką.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos