Pirmosios pagalbos teikimo mokymai septintokams

  • Paskelbta: 2023-03-23
  • Kategorija: Renginiai

2023.03.10-2023.03.17 visuomenės sveikatos specialistė M.Aleksandraitytė Garliavos Jonučių progimnazijoje organizavo pirmosios pagalbos teikimo mokymus 7b,7d, 7e, 7f, 7g kl. moksleiviams. Mokymų tikslas – įgyti arba atnaujinti žinias, susijusias su pirmosios pagalbos teikimo principais, kuomet gyvybei gresia pavojus.  Iš viso savo pirmosios pagalbos įgūdžius turėjo galimybę pagilinti 99 (13-14 m.) moksleiviai.

 

Visuomenės sveikatos specialistė papasakojo moksleiviams, kodėl yra svarbus tinkamas ir greitas situacijos vertinimas, kokie yra pagrindiniai rodikliai, siekiant įvertinti nukentėjusiojo būklę, kodėl ypatingai svarbu įvertinti pačių saugumą bei kaip elgtis užspringimo kraujavimo, alpimo, šoko, epilepsijos priepuolio, insulto ir infarkto atvejais. Moksleiviai turėjo galimybę dalyvauti diskusijoje bei kartu su visuomenės sveikatos specialiste ieškoti sprendimų įvairių situacijų metu. Taip pat buvo parodytas automatinio išorinio defibriliatoriaus veikimas naudojantis prietaiso muliažu. Antrojoje pamokos dalyje norintys moklsleiviai išbandė atlikti pirmosios pagalbos teikimo žingsnius su gaivinimo manekenu.

 

Mokymų metu moksleiviai išmoko ar pasikartojo pirmosios pagalbos teikimo principus esant nesąmoningam ir nekvėpuojančiam nukentėjusiajam, praktiškai išbandė gaivinimą, sužinojo, kaip veikia automatinis išorinis defibriliatorius bei kokią pagalbą teikti kitų gyvybei pavojingų situacijų metu. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos