Nuotolinė įdomioji pamoka "Mažiau - tvariau! Arčiau - sveikiau"

  • Paskelbta: 2023-04-01
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. kovo 29-31 dienomis Garliavos Jonučių progimnazijos 3-4 kl. moksleiviai dalyvavo nuotolinėje įdomiojoje pamokoje – "Mažiau - tvariau! Arčiau - sveikiau!". Iš viso dalyvavo 11 klasių –3a, 3b, 3d, 3f, 3g, 4a,4b, 4d, 4e, 4f, 4g. 

 

Nuotolinės pamokos metu biomedicinos mokslų daktarė ir mitybos specialistė S. Čepkauskienė papasakojo apie pusryčių svarbą sveikatai, davė rekomendacijų, kaip maitintis sveikai ir skaniai bei teigė, jog svarbiausias sveikos mitybos aspektas – kuo trumpesnis produkto kelias nuo daržo, kuriame jis auga, iki mūsų stalo. Ūkininkė R.Griežė pasidalino pavyzdžiais, kuo ekologinis ūkis skiriasi nuo paprasto bei supažindino su įvairių salotų rūšimis. Kiti ūkininkai papasakojo apie daržovių įvairovę, pieno svarbą mūsų organizmui bei olimpinė čempionė A. Skujytė papasakojo apie sportininkų kasdienybę ir kodėl fizinis aktyvumas mums yra labai svarbus. Įdomiojoje pamokoje dalyvavo ir Herojai,  kurie moderavo pamoką ir kvietė mokinius kartu pasimankštinti.

 

Įdomiojoje pamokoje vaikai sužinojo apie tvarumą, maisto tausojimą, ekologinius bei nacionalinės kokybės maisto produktus, sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Dėkojame 3-4 klasių mokytojoms, kurios įtraukė moksleivius į įdomią, sveikatos raštingumą ugdančią, veiklą.

 

Veiklą koordinavo visuomenės sveikatos specialistė ugdymo įstaigoje: M.Aleksandraitytė

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos