Emocinės sveikatos stiprinimo užsiėmimai

  • Paskelbta: 2023-03-22
  • Kategorija: Renginiai

2023.03.10 – 2023.03.17 Garliavos Jonučių progimnazijoje visuomenės sveikatos specialistės Aistė Kučinskienė ir Marija Aleksandraitytė, pravedė „Emocinės sveikatos stiprinimo užsiėmimus“ 6c, 7a, 6b, 7d, 8e, 5d, 8c, 5b, 7g klasių mokiniams. Iš viso užsiėmimuose dalyvavo 122 moksleiviai. Užsiėmimo tikslas – lavinti emocinį raštingumą, mokytis pažinti ir atpažinti savo ir kitų jausmus bei išmokti juos tinkamai išreikšti, kaip sumažinti stresą atsiskaitymų metu ir kokie pagrindiniai būdai galintys padėti atsipalaiduoti po atsiskaitymų.

 

Užsiėmimo metu mokiniai išklausė paskaitą, vyko diskusija, kaip atpažinti ir valdyti savo emocijas, kas yra eustresas ir distresas, kaip valdyti stresą atsiskaitymų metu, dėl ko dažniausiai kyla konfliktai, kaip juos spręsti, kokie yra būdai, padedantys įveikti stresą. Mokiniai atliko keletą praktinių užduočių. Pirmoje užduotyje - kiekvienas mokinys turėjo parašyti kaip jautėsi pastarąją savaitę, kas pradžiugino, už ką jis yra dėkingas ir ką galėtų padaryti, kad pasijaustų geriau. Kita užduotis buvo – surašyti, kokios emocijos vyravo pastarąją savaitę ir sužymėti zonas, pagal emocinės sveikatos spalvas.

 

Emocinės sveikatos stiprinimo užsiėmimo metu, moksleiviai praplėtė savo žinias emocinio raštingumo srityje, sužinojo, kad mokėjimas atpažinti ir gebėjimas valdyti savo emocijas, sukuria stiprų pagrindą, kad taptume empatiški ir pasitikintys savimi žmonės. Sužinojo, kokios yra mobiliosios programėlės, galinčios padėti nusiraminti ir atsipalaiduoti, sužinojo daug naujų būdų, kurie galėtų padėti įveikti stresą atsiskaitymų metu.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos