Psichologinės gerovės užsiėmimai

  • Paskelbta: 2023-04-08
  • Kategorija: Renginiai

Nuo 2022 m. balandžio mėn. 22 d. iki 2023 m. balandžio mėn. Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, pasitelkdamas kvalifikuotus specialistus – psichologus - Kauno rajono ugdymo įstaigose įgyvendino Psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo paslaugų teikimo programą, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. liepos 31 d. įsakymu Nr. V-1733 „Dėl psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo paslaugų teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ bei organizavo praktinių užsiėmimų ciklą moksleiviams. 2023.03.09-2023.04.06 šiuose praktinių užsiėmimų cikluose turėjo galimybę sudalyvauti Garliavos Jonučių progimnazijos 5c,5e,7d ir 7g kl. moksleiviai. 

 

Užsiėmimų metu buvo analizuotos įvairios temos, tokios, kaip: emocijos ir stresas – jų atpažinimas, išraiškos ir valdymas, konfliktai ir jų sprendimo būdai, konfliktų valdymo praktika bei konkrečių atvejų analizė ir  pagalbos sau praktikos. Užsiėmimų ciklo metu buvo pristatyta ir meno terapija, kaip vienas iš emocinės sveikatos gerinimo būdų bei moksleiviai galėjo šį metodą išbandyti praktiškai.

 

Užsiėmimų ciklo metu moksleiviai pagilino žinias apie skirtingas emocijas bei streso tipus, jų atpažinimą ir valdymą, kaip spręsti konfliktus, analizavo įvairius atvejus, išbandė pagalbos sau praktikas, rengė kūrybinius projektus, skatinančius savęs ir kitų pažinimą bei atliko meno terapijos praktiką.

 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos