Diskusija su trečiokais apie rūkymo keliamą pavojų sveikatai ir aplinkai

  • Paskelbta: 2023-04-08
  • Kategorija: Renginiai

2023.04.07 Garliavos Jonučių progimnazijoje 3f klasėje vyko diskusija apie rūkymo keliamą pavojų sveikatai ir aplinkai. Šio užsiėmimo tikslas – padiskutuoti apie rūkymo keliamą pavojų, priklausomybės atsiradimą ir vystymąsi bei prevencijos būdus. 

 

Diskusijoje buvo pakviesti dalyvauti mokyklos aštuntokai Simonas ir Rokas, kurie išsamiai papasakojo trečiokams, kodėl vaikai renkasi pabandyti rūkyti bei buvo klausiama, kokią įtaką rūkantys vyresnieji gali daryti jaunesniųjų rizikingai elgsenai. Pašnekovai papasakojo apie savo patirtį, susijusią su rūkymu bei pateikė svarias atsisakymo rūkyti priežastis. Taip pat buvo diskutuojama per kiek laiko gali išsivystyti priklausomybė bei ar lengva jos atsikratyti. Aštuntokai patarė moksleiviams net nepradėti rūkyti, nes rizikuojama ne tik savo sveikata, bet ir ateitimi. Diskusiją moderavo mokyklos visuomenės sveikatos specialistė Marija Aleksandraitytė. Po diskusijos moksleiviai uždavė dominančius klausimus aštuntokams ir visuomenės sveikatos specialistei bei žiūrėjo trumpą filmuką apie rūkymo žalą organizmui, aplinkai ir artimiesiems.

 

Šio užsiėmimo metu moksleiviai sužinojo, kokios yra rūkymo priežastys, poveikis ir pasekmės, kaip greitai išsivysto priklausomybė bei kokia yra keliama rizika ne tik sau, bet ir aplinkiniams.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos