Užsiėmimai „Saugios ir sveikos atostogos“

  • Paskelbta: 2023-06-22
  • Kategorija: Renginiai

2023.06.22 Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje vyko užsiėmimai, skirti atkreipti dėmesį į vasaros metu esančius pavojus bei prevencijos būdus, siekiant jų išvengti ar padėti nukentėjusiajam pavojingos situacijos metu. Iš viso buvo suorganizuoti 3 60 min. trunkantys užsiėmimai, kuriuose dalyvavo apie 130 5-8 kl. moksleivių.

 

Visuomenės sveikatos specialistė M.Aleksandraitytė parengė mokomąją medžiagą skaidrių pavidalu ir pravedė paskaitą moksleiviams apie galimus pavojus vasarą, papasakojo, kodėl mokėjimas plaukti negarantuoja saugaus maudymosi, kokios yra pagrindinės skendimo priežastys bei kokių taisyklių reikėtų laikytis esant prie vandens bei vandenyje. Taip pat buvo papasakota apie vėliavų spalvų paplūdimiuose reikšmes bei ką daryti nelaimės atveju. Buvo aptartas ir aukštos temperatūros aplinkoje pavojus, pateiktos rekomendacijos, kaip saugoti organizmą nuo perkaitimo bei aukštų UV spindulių, priminta moksleiviams, kaip padėti kitam, jei žmogui pasidaro silpna, nualpus, užspringus, koks yra erkių pavojus bei jų profilaktika, kaip elgtis žaibuojant bei kaip padėti žmogui įvykus elektros traumai. Užsiėmimo pabaigoje buvo akcentuota, jog labai svarbus saugus laužų kūrenimas. 

 

Užsiėmimo metu moksleiviai prisiminė saugaus elgesio aspektus, pagalbos sau ir kitam principus bei prevencijos metodus. Tikimasi, jog moksleiviai išmoko elgtis atsakingai bei saugiai ir sveikai praleis vasaros atostogas.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos