Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos užsiėmimai

  • Paskelbta: 2023-06-16
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 5-15 d. Garliavos Jonučių progimnazijoje 7-8 klasių moksleiviams buvo organizuoti  užsiėmimai skirti atkreipti moksleivių dėmesį į psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją. 

 

Užsiėmimo metu su moksleiviais buvo diskutuota, kada ir kokiomis aplinkybėmis visuomenė pradėjo vartoti tabaką, kokius metodus tabako industrija naudoja, siekiant įtraukti jaunus žmones vartoti psichoaktyviąsias medžiagas vis jaunesniame amžiaus tarpsnyje. Visuomenės sveikatos specialistė papasakojo, kokiais etapais vystosi priklausomybė bei įvardijo, kokia yra pagrindinė priklausomybę sukelianti medžiaga ir koks yra jos poveikis. Moksleiviai komandose diskutavo ir ant didelių lapų parašė bei pristatė priežastis, poveikį ir pasekmes, kurias sukelia psichoaktyviųjų medžiagų vartojimas. Taip pat, ant mažų spalvotų lapelių kiekvienas moksleivis parašė po pavojaus ženklą, kuomet galima įtarti jog pasiekta psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo riba bei įvardijo pagalbos sau ir kitam asmeniui būdus. Visos idėjos, užrašytos ant lapelių buvo priklijuotos ant bendro lapo ir aptartos. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė apibendrino užsiėmimo metu akcentuotas temas bei pabrėžė, jog svarbu orientuotis ne tik į psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo galimas ar sukeltas pasekmes, bet reikėtų pirmiausiai orientuotis į priežastis, kodėl žmogus pasirinko vartoti psichoaktyviasias medžiagas. Tokiu būdu, išsiaiškinus priežasčių motyvus, galima padėti asmeniui atsisakyti žalingų įpročių.

 

Užsiėmimų metu moksleiviai išmoko kritiškai vertinti tabako industrijų įtaką jauno žmogaus pasirinkimams, sužinojo anksčiau negirdėtų priežasčių bei pasekmių, kilusių dėl psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo. Taip pat moksleiviai sužinojo, kaip vystosi priklausomybė, kaip atpažinti pavojaus ženklus asmenybei, susijusius su žalingais įpročiais bei kokiais būdais galima padėti sau bei kitam asmeniui, kuris yra priklausomas nuo psichoaktyviųjų medžiagų.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos