Tėvų susirinkimas ir paskaita „Kaip kalbėti su vaiku apie psichoaktyviųjų medžiagų keliamą grėsmę?“

  • Paskelbta: 2023-06-16
  • Kategorija: Renginiai

2023.04.24 Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje vyko 7f tėvų susirinkimas, skirtas akcentuoti psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją. Susirinkimo tikslas – išsiaiškinti, kaip kalbėti su vaiku apie psichoaktyviųjų medžiagų keliamą grėsmę bei kokie yra pagalbos sau ir artimiesiems būdai. 

 

Paskaitą vedė dr. Tomas Vaičiūnas, kuris papasakojo apie psichiką veikiančias medžiagas, apibūdino jų sudedamąsias dalis ir poveikį sveikatai. Taip pat papasakojo, kaip vystosi priklausomybė, kur galima kreiptis, siekiant padėti sau ir artimiesiems.  Po paskaitos vyko diskusija, kur tėvai aktyviai diskutavo su lektoriumai apie savo vaidmenį, susijusį su psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencija.

 

Susirinkimo metu tėvai ugdė savo sveikatos raštingumą psichoaktyviųjų medžiagų prevencijos aspektais – susipažino su pagalbos savo vaikams būdais, tėvams buvo suteikti individualizuoti patarimai apie įveikos ir komunikacijos su vaiku strategijas bei veiklų alternatyvas, kurios formuotų kritišką vaiko požiūrį apie psichoaktyviąsias medžiagas.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos