Pirmosios pagalbos pradinukų filmuko kūrimas

  • Paskelbta: 2023-06-16
  • Kategorija: Renginiai

Garliavos Jonučių progimnazijos pradinių klasių moksleivių komanda dalyvauja Lietuvos neformaliojo ugdymo skyriaus saugaus eismo projekte „Augu saugus ir atsakingas“ ir ugdymo įstaigoje sukūrė trumpą kūrybinį bei mokomąjį filmuką apie pirmosios pagalbos teikimo principus įvykus nelaimei. 

 

Mokyklos visuomenės sveikatos specialistė papasakojo, kokiu tikslu ir kaip teikiam pirmoji pagalba. Moksleiviai įsiminė pirmosios pagalbos teikimo principus ir sukūrė situaciją, kurioje imitavo visus situacijos sprendimo žingsnius. Taip pat, moksleiviai skandavo šūkį, susijusį su pirmąja pagalba. Užsiėmimo metu buvo naudojamas manekenas pirmajai pagalbai teikti. Užduoties vykdymo metu visuomenės sveikatos specialistė bendradarbiavo su pradinių klasių mokytojomis – D.Selvianiene bei G.Jusaityte.

 

Užsiėmimo metu moksleiviai ne tik įgijo naujų žinių apie pirmosios pagalbos teikimo principus, bet ir kūrybiškai kūrė situaciją, kurioje ateityje galėtų padėti nukentėjusiajam. Taip pat, smagiai leido laiką mokydamiesi skanduoti pirmosios pagalbos šūkį.

 

Filmuko nuoroda peržiūrai: https://drive.google.com/file/d/1rAVq6gBn2iboMf2FKy3DDiHynCcpvTbR/view?usp=sharing 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos