Lytiškumo ugdymo užsiėmimai

  • Paskelbta: 2023-06-16
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio-birželio mėn. Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko lytiškumo ugdymo užsiėmimai 5-8 klasėms. Šių užsiėmimų tikslas – ugdyti moksleivių sveikatos raštingumą lytiškumo temomis. Iš viso per tris mėnesius buvo suorganizuoti 17 užsiėmimų, kuriuose dalyvavo 358 moksleiviai.

 

Užsiėmimus vedė akušerė ir gyvensenos medicinos specialistė Aušra Urbonienė. Užsiėmimų metu buvo papasakota, kaip vyksta brendimas, kokie būna kūno pokyčiai, kas yra lytinis ciklas, menstruacijos, kokia yra higienos svarba, kas yra vaisingumas bei kaip vystosi vaisius, kokios yra ankstyvų lytinių santykių pasekmės, kokios yra lytiniu keliu plintančios ligos, kodėl svarbu gerbti žmogaus privačią erdvę, kaip atpažinti smurtą ir priekabiavimo apraiškas bei kaip tinkamai išreikšti simpatiją. Buvo rodoma vaizdinė medžiaga – skaidrės bei įvairūs filmukai. Moksleiviai turėjo galimybę diskutuoti bei gauti lektorės atsakymus į rūpimus klausimus.

 

Užsiėmimų  moksleiviai pagilino žinias įvairiomis temomis, susijusiomis su lytiškumu, ugdė kritinį mąstymą bei gavo naudingos informacijos, atsakančios į rūpimus klausimus.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos