Užsiėmimai „Miego svarba kasdieniniame gyvenime“

  • Paskelbta: 2024-03-01
  • Kategorija: Renginiai

2024.02.26-2024.02.28 Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko užsiėmimai „Miego svarba kasdieniniame gyvenime“, kurių tikslas – paaiškinti  visų 5 kl. mokiniams, kodėl svarbus kokybiškas miegas bei kaip jis veikia mūsų sveikatą. 

 

Visuomenės sveikatos specialistė M.Aleksandraitytė paaiškino mokiniams, kokios yra miego fazės ir stadijos, kas yra cirkadinis ritmas ir kaip išmaniosios technologijos gali jį paveikti. Taip pat buvo diskutuota, koks yra nepakankamo miego poveikis sveikatai, kokie yra trikdžiai bei kiek valandų rekomenduojama kiekvieną dieną miegoti. Buvo atsakyta į dažniausiai kylančius klausimus: kodėl pabundu naktį, kodėl kartais jaučiu kritimo jausmą užmiegant bei kodėl kalbu ar vaikščioju per miegus. Visuomenės sveikatos specialistė pateikė pagrindines rekomendacijas, ką mokiniai gali daryti, kad miegas būtų kokybiškesnis bei kokia turėtų būti miegamojo aplinka. Pamokos metu buvo rodyti filmukai – apie miego reikšmę, kokybę reguliuojančius įrenginius bei apie sąmoningus sapnus. Buvo pateiktos ir išmaniųjų programėlių rekomendacijos, siekiant stebėti miego kokybę.

 

Penktokai sužinojo daug jiems negirdėtų faktų, išsiaiškino, kiek valandų turėtų miegoti, jog miegas būtų kokybiškas bei kaip miegas veikia sveikatą, turėjo galimybę paklausti dominančių klausimų šia tematika bei lengvai įsitraukė į diskusijas. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos