Pirmosios pagalbos teikimo mokymai 5 ir 7 kl. mokiniams

  • Paskelbta: 2024-02-12
  • Kategorija: Renginiai

2024.01.29-2024.02.07 penktų ir septintų klasių moksleiviams buvo pravesti pirmosios pagalbos teikimo mokymai, skirti supažindinti mokinius su pirmosios pagalbos teikimo ypatumais. Iš viso mokiniams buvo pravesti net 26 užsiėmimai. 

 

Pirmąją savaitę mokiniai mokėsi, kaip suteikti pirmąją pagalbą, kuomet žmogus nesąmoningas ir nekvėpuoja bei naudojantis simuliaciniu defibriliatoriumi, parodytas jo veikimas. Antrąją savaitę kiekvienas mokinys pabandė atlikti gaivinimą ant simuliacinio manekeno. Taip pat, visuomenės sveikatos specialistė paaiškino kaip teikti pagalbą insulto ir infarkto atvejais, nušalus ir perkaitus, užspringus, esant lūžiams ir kraujavimui. Parodyta pirmosios pagalbos vaistinėlės sudėtis bei paaiškinta turniketo paskirtis ir naudojimas. Atliktos specialiai šiems mokymams sukurtos užduotys. 

 

Užsiėmimo metu mokiniai praktiškai išbandė gaivinimo techniką, suprato, kaip padėti nukentėjusiajam insulto ir infarkto atvejais, nušalus ir perkaitus, užspringus, esant lūžiams ir kraujavimui, sužinojo, ką galima rasti vaistinėlėje bei kaip tinkamai uždėti turniketą. Taip pat, mokiniai išmoko naudoti automatinį išorinį defibriliatorių bei savo žinias pritaikė praktinių bei teorinių situacijų bei klausimų sprendimo analizėje.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos