Lytiškumo ugdymo užsiėmimas „Ką svarbu žinoti mums augant?“

  • Paskelbta: 2024-02-12
  • Kategorija: Renginiai

2024.01.18 Garliavos Jonučių progimnazijoje 4a kl. mokiniams vyko lytiškumo ugdymo užsiėmimas, skirtas supažindinti mokinius su ankstyvosios brandos ypatumais. Užsiėmimą vedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė M.Aleksandraitytė.

 

Užsiėmimo metu buvo pristatytos tiesos ir mitai apie brendimą, paaiškinta, kas yra paauglystė, kada ji prasideda ir kuo skiriasi berniukų bei mergaičių brendimo laikotarpis. Buvo pristatytas ir filmukas, kas vyksta brendimo metu bei diskutuoti svarbūs pokyčiai, į kuriuos reikalinga atkreipti dėmesį. Visuomenės sveikatos specialistė paskatino apie brendimo pokyčius pasikalbėti su tuo žmogumi, kuriuo mokinys pasitiki. Mokiniai atliko užduotis ir paneigė vyravusius stereotipus, kaip turėtų elgtis, atrodyti ar dirbti mamos ir tėčiai bei diskutavo su sveikatos specialiste, kuo skiriasi vaiko ir suaugusiojo gyvenimas bei ar norėtų kuo greičiau suaugti. 

 

Mokiniai sužinojo, kas yra brendimas ir kokie pokyčiai gali vykti jo metu, suprato, jog yra labai svarbus asmeninių ribų ir privatumo gerbimas, saugumas, asmens higiena, sveikas gyvenimo būdas bei informacijos atsirinkimas. Mokiniai suprato, kad suaugusieji turi daugiau patirties ir ateityje nebijos klausti visko, kas rūpi. 

 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos