Iniciatyva, skirta Pasaulinei diabeto dienai paminėti

  • Paskelbta: 2023-11-17
  • Kategorija: Renginiai

2023.11.14 Garliavos Jonučių progimnazijoje buvo minima Pasaulinė diabeto diena, kurios metu mokyklos bendruomenė priėmė „Mėlynojo baliono iššūkį“ siekdama suprasti, kiek papildomų pastangų reikia įdėti sergančiam cukriniu diabetu, kad liga būtų tinkamai suvaldyta. Iš viso aktyviosiose pertraukose dalyvavo apie 400 1-4 kl. moksleivių (7-11 m.), o integruotas pamokas turėjo ir video įrašus kūrė 224 moksleiviai (9-15 m.).

 

1-4 kl. moksleiviai po 2 ir 4 pamokų Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje dalyvavo aktyviose pertraukose ir šoko masinį šokį, o 3-8 kl. mokiniai per klasės valandėles, kitas integruotas pamokas bei namuose ruošė vaizdo įrašus su mėlynaisiais balionais. Šiam iššūkiui yra pasirinktas mėlynos spalvos balionas, nes tarptautinis diabeto ženklas – tai mėlynos spalvos apkritimas. Ši spalva simbolizuoja dangų, kurio mintis – mes visi esame po tuo pačiu mėlynu dangumi. Taip pat, vienas pagrindinių iniciatyvos akcentas – mokyklos pagrindiniame fojė palikta aukų dėžutė, sergantiesiems cukriniu diabetu. Mokyklos bendruomenė aukoti sergantiesiems gali iki gruodžio 22 d. Sukūrusioms vaizdo įrašus klasėms buvo įteikiamos padėkos už įsitraukimą ir bendruomeniškumą. Iniciatyvą organizavo pradinio ugdymo mokytoja A.Švabauskienė ir visuomenės sveikatos specialistė bei gyvenimo įgūdžių mokytoja M.Aleksandraitytė.

 

Iniciatyva padėjo mokyklos bendruomenei didinti savo supratimą apie diabetą ir sergančiuosius bei prisidėjo prie tolerancijos bei palaikymo skatinimo.

Autorius:
M.Aleksandraitytė ir A.Švabauskienė

Nuotraukos:
M.Aleksandraitytė ir A.Švabauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos