Užsiėmimas apie nutukimo prevenciją bei maisto produktų etikečių skaitymo svarbą

  • Paskelbta: 2023-10-06
  • Kategorija: Renginiai

2023.09.25 Garliavos Jonučių progimnazijoje 8e klasės valandėlės metu vyko užsiėmimas apie nutukimo prevenciją bei maisto produktų etikečių skaitymo svarbą, kurį vedė mokyklos visuomenė sveikatos priežiūros specialistė M.Aleksandraitytė. 

 

Užsiėmimo metu buvo papasakota apie nutukimo rizikos veiksnius, paplitimą skirtingose pasaulio šalyse, aptarta, ką daryti, kad būtų išvengta lėtinių ligų atsiradimo. Taip pat buvo paaiškinta maisto produktų etikečių skaitymo svarba bei akcentuoti pagrindiniai įvertinimo principai, norint išsirinkti sveikatai palankų maisto produktą. Užsiėmimo metu moksleiviai turėjo atlikti praktinę užduotį, kurios metu turėjo apskaičiuoti, kiek pasirinktas mėgstamas maisto produktas sudaro dienos normos atsižvelgiant į produkto angliavandenių, baltymų ir riebalų sudėtį, taip pat įvertintas ir cukraus kiekis produkte. 

 

Užsiėmimo metu moksleiviai sužinojo apie nutukimo rizikos veiksnius bei prevencijos būdus. Taip pat aštuntokai išmoko skaityti ir kritiškai vertinti ant maisto produktų esančias etiketes.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos