Užsiėmimai „Ką turiu žinoti apie onkologines ligas ir pagalbą sergantiesiems?“

  • Paskelbta: 2023-10-06
  • Kategorija: Renginiai

2023.10.02-2023.10.04 Garliavos Jonučių progimnazijoje per gyvenimo įgūdžių pamokas 5 ir 7 kl. moksleiviams buvo organizuoti užsiėmimai apie onkologinių ligų profilaktiką. Užsiėmimų tikslas – supažindinti moksleivius su lėtine liga bei pagrindiniais rizikos veiksniais jai atsirasti. 

 

Užsiėmimų metu visuomenės sveikatos specialistė ir gyvenimo įgūdžių mokytoja M.Aleksandraitytė aptarė su moksleiviais pagrindinius faktus apie onkologinius susirgimus, rizikos veiksnius, kurie gali būti siejami su onkologinių ligų atsiradimu bei pagrindinius gydymo būdus. Taip pat buvo paminėti ir pagdrindinių sveikos gyvensenos principų svarba, onkologinių ligų profilaktinių projektų vykdymo reikšmė Lietuvoje bei buvo pateikti pavyzdžiai, kaip reikėtų bendrauti su sergančiuoju lėtine liga ir ko iš bendravimo aspektų reikėtų vengti. Užsiėmimo metu moksleiviai turėjo atlikti užduotį, kuomet reikėjo sugalvoti vieną idėją, užsiėmimą ar renginį, kuomet moksleivis galėtų padėti onkologine liga sergančiam žmogui. Moksleiviams puikiai pavyko įveikti užduotį bei įsiminti užsiėmimo metu minėtą informaciją. 

 

Užsiėmimo metu moksleiviai ne tik išmoko atskirti lėtines ligas nuo užkrečiamųjų, tačiau ir pagilino savo žinias apie onkologines ligas sukeliančius rizikos veiksnius, vykdomas profilaktines programas Lietuvoje bei apie bendravimo ypatumus bendraujant su lėtine liga sergančiu žmogumi.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos