Antimikrobinio atsparumo prevencijos užsiėmimai

  • Paskelbta: 2023-10-06
  • Kategorija: Renginiai

2023.09.25-2023.09.27 ir 2023-10-04 dienomis Garliavos Jonučių progimnazijoje buvo organizuota 13 užsiėmimų, siekiant didinti moksleivių supratimą apie mikroorganizmų atsparumo antimikrobinėms medžiagoms grėsmę. Užsiėmimuose dalyvavo  5 ir 7 kl. moksleiviai. 

 

Moksleiviams visuomenės sveikatos specialistė bei gyvenimo įgūdžių mokomo dalyko mokytoja M.Aleksandraitytė papasakojo apie įvairias mikroorganizmų rūšis, struktūrą, paminėjo, jog mikroorganizmai gali būti ne tik žalingi (sukeliantys įvairias ligas), bet ir naudingi – jų galime rasti ne tik savo žarnyne, bet ir pieno produktuose bei sūryje. Taip pat buvo papasakota apie antibiotikų vartojimo ypatumus bei akcentuota, jog negalima vartoti pasibaigusio galiojimo ir antibiotikų likučių, būtina išgerti visą antibiotikų kursą bei antibiotikus turi išrašyti gydytojas individualiai įvertinęs asmens būklę. Antrojoje užsiėmimo dalyje moksleiviai gavo užduotį išspręsti situaciją, susijusią su antimikrobinio atsparumo problema. Moksleiviai turėjo parašyti laišką, sukurti plakatą ar vaizdo įrašą visuomenei, kuriuose nurodytų, ką daryti, kad antimikrobinis atsparumas toliau neplistų bei turėjo galimybę savo atliktus darbus pristatyti klasiokams.

 

Užsiėmimo metu moksleiviai išmoko atskirti bakterines infekcijas nuo virusinių, suprato, kur galima rasti naudingų mikroorganizmų bei įsiminė svarbiausią principą, jog antibiotikus reikia vartoti saikingai.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos