Viktorina apie pirmosios pagalbos suteikimą

  • Paskelbta: 2023-04-27
  • Kategorija: Renginiai

2023.04.27 Garliavos Jonučių progimnazijoje 5c klasė dalyvavo viktorinoje, skirtoje patikrinti moksleivių žinias ir gebėjimus apie pirmąją pagalbą.

 

Keturios komandos turėjo atlikti tris užduotis. Pirmosios užduoties metu reikėjo susipažinti su situacijomis ir detaliai paaiškinti, kaip elgtis įvairių ekstremaliųjų situacijų metu. Antroji užduotis skirta patikrinti praktinius moksleivių gebėjimus – komandos turėjo parodyti, kokia teisinga rankų padėtis gaivinimo metu bei koks teisingas gaivinimo ritmas. Moksleiviai taip pat turėjo pasakyti, kokių pirmosios pagalbos priemonių galima rasti vaistinėlės sudėtyje, ar visada reikia daryti įpūtimus ir panašiai. Trečioji užduotis – vaizdinė. Moksleiviai turėjo iš paveikslėlio identifikuoti pavojų ir paaiškinti, kaip pavojaus metu reiktų elgtis. Laimėjusi komanda gavo prizus – Kauno raj. visuomenės sveikatos biuro apyrankes – atšvaitus. 

 

Viktorinos metu moksleiviai ne tik varžėsi tarpusavyje, bet ir prisiminė daug svarbių aspektų apie pirmąją pagalbą – kaip teisingai atliekamas gaivinimas, kokios yra gyvybei pavojingos situacijos, kokie yra rizikos veiksniai bei kaip padėti nukentėjusiajam įvairių ekstremalių situacijų atvejais ir t.t. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos