Projektas-paroda-konkursas „Pažintis su užkrečiamosiomis ligomis ir jų profilaktika“

  • Paskelbta: 2023-02-02
  • Kategorija: Renginiai

2023.01.16-2023.01.30 Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko 5-8 klasių projektas-paroda–konkursas „Pažink užkrečiamąsias ligas ir jų profilaktiką“, skirtas įgalinti mokinius dirbti komandoje ir skatinti daugiau sužinoti apie tam tikrą užkrečiamąją ligą bei kaip nuo jos apsisaugoti. Iš viso projektus parengė 17 klasių. 

 

Skirtingų klasių moksleiviai per dvi savaites turėjo parengti projektą pagal atsitiktinai visuomenės sveikatos specialisčių parinktą užkrečiamąją ligą bei jį pristatyti. Projektų rengimas vyko per klasės valandėles, pertraukų, biologijos, gamtos ir žmogaus pamokų metu. 2023-01-18 7e ir 7b klasėms šia tema buvo pravesti projektų kūrimo mokymai – buvo kuriamas ne tik projektas, bet ir tobulinamos lyderystės, bendradarbiavimo, kūrybiškumo, informacijos paieškos ir strateginio planavimo kompetencijos. 2023-01-30 8f klasės moksleiviai turėjo papildomą pamoką apie imuniteto susidarymo svarbą, pagilino žinias apie kitas užkrečiamąsias ligas ir žaidė Kahoot žaidimą apie vakcinų, kaip pagrindinės profilaktinės priemonės, svarbą. Nuo 2023.01.30 Garliavos Jonučių progimnazijos fojė vyksta projektų paroda, kurią savaitės pabaigoje vertins mokyklos bendruomenės nariai bei visuomenės sveikatos specialistės. Bus išrinktas pats geriausias, daugiausiai taškų surinkęs, projektas bei apdovanoti prizais visi laimėjusios klasės moksleiviai. Visoms dalyvavusioms klasėms bus įteiktos padėkos už aktyvų įsitraukimą į projektą. 

 

Projekto metu įsitraukusių į projektą klasių moksleiviai turėjo galimybę išmokti dirbti komandoje, sužinojo apie konkrečią užkrečiamąją ligą bei kaip nuo jos apsisaugoti. Taip pat moksleiviai tobulino savo minkštąsias kompetencijas, kurios bus naudingos mokantis bei kuriant projektus ateityje. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos