Pirmosios pagalbos mokymai Garliavos Jonučių progimnazijos darbuotojams

  • Paskelbta: 2023-02-02
  • Kategorija: Renginiai

2023.01.30 15:00 val. Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje vyko pirmosios pagalbos mokymai, skirti parengti Garliavos Jonučių progimnazijos darbuotojus operatyviai reaguoti į nelaimingus atsitikimus bei supažindinti su pirmosios pagalbos teikimo principais. 

 

Mokymų metu visuomenės sveikatos specialistė, dirbanti ugdymo įstaigoje, M.Aleksandraitytė supažindino su ABC pirmosios pagalbos teikimo mnemonika, papasakojo apie pirmosios pagalbos principus užspringimo, traukulių, anafilaksijos, insulto, infarkto, nudegimų, lūžių bei kraujavimo atvejais. Mokymų dalyviai turėjo galimybę praktiškai pabandyti atlikti gaivinimą ant interaktyvaus gaivinimo manekeno. Buvo naudotas automatinio išorinio defibriliatoriaus muliažas bei simuliacinė užspringimo liemenė. 

 

Mokymų metu dalyviai išmoko atpažinti gyvybei pavojingas būkles, išsiaiškino, kaip tinkamai reaguoti ir suteikti pirmąją pagalbą. Taip pat suprato, kaip naudojamas automatinis išorinis defibriliatorius bei įsiminė, jog svarbiausias pirmasis gelbėtojo žingsnis yra saugios aplinkos užtikrinimas pirmiausiai pačiam ir, jeigu įmanoma, nukentėjusiajam.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos