Projektas-paroda-konkursas „Maisto švaistymas – kas tai?“

  • Paskelbta: 2022-10-11
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26-oji – aplinkos ir sveikatos diena. Trečdalis pasaulyje pagaminto maisto nesunaudojama arba išmetama. Kasmet maisto atliekos Europos Sąjungoje sudaro 90 mln. tonų arba 180 kg vienam gyventojui. Maisto švaistymas – ne tik neišnaudota galimybė pamaitinti alkstančius, bet ir veltui eikvojami kiti ištekliai – žemė, vanduo ir energija, darbo jėga. Šiai dienai paminėti ir problemai atskleisti, rugsėjo 17-31 d. Garliavos Jonučių progimnazijoje 1-4 kl. moksleiviams buvo organizuotas projektas-paroda-konkursas „Maisto švaistymas – kas tai?“ Iš viso projekte dalyvavo 10 klasių – 1a, 1e, 1f, 2a, 2b, 2c, 2f, 3c, 3g, 4a, iš viso – 201 moksleivis.

 

Kiekvienai klasei buvo duotas A2 formato lapas bei gairės, kaip atlikti projektą, tačiau palikta didelė vieta moksleivių kūrybai. Moksleiviai galėjo pasirinkti, kaip atskleisti problematiką – piešinio, nuotraukų, istorijos pavidalais ir kita. Spalio 3-7 d. Garliavos Jonučių progimnazijoje buvo surengiama projektų paroda, o tuo pačiu ir konkursas, kuriame savo balsus už labiausiai patikusį projektą atidavė mokyklos bendruomenė. Daugiausiai balsų surinkusi klasė, 2b, gavo prizus, kuriuos įsteigė Kauno r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, o visos dalyvavusios klasės buvo apdovanotos padėkomis. Dėkojame Kauno r. savivaldybės visuomenės sveikatos biurui už įsteigtus prizus bei dalyvavusių klasių auklėtojams už įsitraukimą į projektą bei pagalbą auklėtiniams.

 

Projekto metu moksleiviai turėjo galimybę dirbti komandoje, sugalvoti maisto švaistymo prevencijos sprendimo būdus mokykloje bei namuose. Iniciatyvos organizatorė, visuomenės sveikatos specialistė Marija Aleksandraitytė tikisi, jog šis projektas – tai tvaraus vartojimo puoselėjimo pradžia, kurį moksleiviai propaguos ir ateityje. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos