Viktorina, skirta Pasaulinei širdies dienai paminėti

  • Paskelbta: 2022-10-03
  • Kategorija: Renginiai

2022.09.29 d. minima Pasaulinė širdies diena. Širdies ligos kasmet vidutiniškai pasiglemžia po 18,6 milijonų gyvybių visame pasaulyje. Didžiąją dalį, net iki 85 procentų šių mirčių lemia tokios širdies ir kraujagyslių ligos, kaip miokardo infarktas ir galvos smegenų insultas. Dėl šios problemos labai svarbu atkreipti dėmesį į širdies ligas sukeliančius rizikos aspektus ir priminti moksleiviams, kaip svarbu rūpintis savo širdimi. Todėl rugsėjo 29-ąją dieną Garliavos Jonučių progimnazijoje buvo organizuota viktorina 5-8 kl. moksleiviams, kuri tą dieną buvo integruota į gamtos ir žmogaus bei biologijos pamokas. Viktorinoje sudalyvavo 120 moksleivių. Viktoriną organizavo mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Marija Aleksandraitytė.

 

Viktorina buvo sukurta per Google Forms ir ją sudarė 19 klausimų, tokių kaip: kokie yra infarkto požymiai, po kiek laiko metus rūkymą širdies infarkto rizika sumažėja perpus, kaip išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, dėl ko kinta kraujo spaudimas ir pan. Viktorina su visais 5-8 kl. moksleiviais buvo pasidalinta per TAMO, o mokiniai, turėję gamtos ir žmogaus bei biologijos pamokas dėka šių dalykų mokytojų R.Salemonienės ir J.Sprainaitienės galėjo sudalyvauti viktorinoje šių pamokų metu. 10 daugiausiai surinkusių taškų surinkusių moksleivių gavo prizus, įsteigtus Kauno r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro – gertuves ir padėkas už puikų rezultatą.

 

Šios viktorinos metu moksleiviai sužinojo daug aktualių dalykų apie širdies ir kraujagyslių ligas, jų prevenciją bei pirmąją pagalbą infarkto atveju. Padėka Kauno r. visuomenės sveikatos biurui už įsteigtus prizus bei mokytojoms R.Salemonienei ir J.Sprainaitienei už pagalbą įgyvendinant viktoriną ir nuoširdų bendradarbiavimą.

 

Visuomenės sveikatos specialistė ugdymo įstaigoje Marija Aleksandraitytė

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos