Pirmosios pagalbos teikimo mokymai ir viktorina sveikos gyvensenos temomis

  • Paskelbta: 2022-09-15
  • Kategorija: Renginiai

2022.09.05-2022.09.09 5-8 klasių mokiniams vyko kultūrinės-edukacinės dienos. Džiugu, jog pirmosios pagalbos teikimo mokymuose bei viktorinoje dalyvavo 2022.09.05 5e ir 5f kl, 2022.09.07 5b ir 5d kl., 2022.09.09 5a ir 5c mokiniai, bei tik viktorinoje varžėsi 6d ir 6f kl. mokiniai. Iš viso dalyvavo 173 mokiniai. Užsiėmimai vyko Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje ir mokyklos kieme. 

 

Pirmoje mokymų dalyje visuomenės sveikatos specialistė Marija Aleksandraitytė su mokiniais diskutavo, kas yra pirmoji pagalba ir kokiais atvejais ją privalu suteikti. Vėliau specialistė ant simuliacinių pirmosios pagalbos gaivinimo manekenų parodė, kaip teisingai atlikti pradinį gaivinimą bei mokiniai pradinį gaivinimą galėjo išbandyti patys. Taip pat, specialistė parodė pirmosios pagalbos vaistinėlės sudėtį bei simuliacinės užspringimo liemenės pagalba parodė, kaip atspringdinti nukentėjusįjį. Antroje dalyje buvo susiskirstoma komandomis ir pateikiami lapeliai su skirtingais klausimais tokiais, kaip: kam yra naudojamas turniketas, ką reiškia rakto skylutės simbolis ant maisto pakuočių, kuris vaisius turi daugiausiai vitamino C ir t.t. Mokymų pabaigoje buvo apibendrintas užsiėmimų turinys bei įsiamžinta nuotraukose.

 

Moksleiviai sužinojo, kodėl svarbu tinkamai mokėti teikti pirmąją pagalbą, įgijo praktinių gaivinimo įgūdžių, išsiaiškino, kas sudaro pirmosios pagalbos rinkinį bei kur galima jį rasti, kaip atspringdinti žmogų bei patobulino savo sveikatos raštingumo įgūdžius viktorinos metu.

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos