5C KLASĖS VEIKLŲ KALENDORIUS RUGSĖJO MĖNESĮ

  • Paskelbė : Laima Gaižutienė
  • Paskelbta: 2022-09-28
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir dauguma  klasių, 5c dalyvavo įvairiose edukacinėse programose, kultūrinėse pažintinėse veiklose bei išvykose.

Rugsėjo 2 d. pagal Kultūros paso programą  lankėsi Kauno valstybiniame lėlių teatre ir žiūrėjo jautrų, bet moderniai pastatytą spektaklį ,,Kaštonė” pagal A. Čechovo apsakymą.

Rugsėjo 5 dieną išsiruošė į žygį. Keliavo į Kaimynų parką, sužinojo svarbiausius Garliavos istorinius faktus, pražygiavo pro maldos namus-kirchę, partizano Lukšos Daumanto namą, paštą,  Garliavos  Švč.Trejybės  bažnyčią ir knygnešio K. Aglinsko namą-vaistinę. Atvyko į edukacinę programą ,,Ar komiksas yra knyga?” Kauno rajono savivaldybės  viešojoje  bibliotekoje.

Rugsėjo 7 d. - edukacinė kelionė  į Nemuno kilpų regioninį parką. Penktoji c žygiavo pasigėrėti nuotabaus grožio Škėvonių atodanga, įtraukta į vertingiausių Šiaurės Vakarų Europoje geologinių objektų sąrašą. Lipo į aukščiausią Lietuvoje Birštono apžvalgos bokštą, susipažino su nuostabiu kurortiniu miestu – Birštonu - žaisdami orientacinį žaidimą ,,Birštono banginiukas”, surengė pikniką prie S. Kneipo sveikatinimosi tako, aišku, jį išbandę. Patyrė daug jaudulio važiuodami vasaros rogučių trasa.

Rugsėjo 8 d. edukacinėje programoje ,,Saugok save ir kitus” susitiko su Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos ugniagesių komanda ir sužinojo daug naudingų dalykų:  kaip esant ekstremalioms sąlygoms apsisaugoti pačiam ir apsaugoti kitą žmogų.

 Rugsėjo 9 d. dalyvavo  edukacinėje programoje-viktorinoje ,,Išgelbėk draugą”. Ją vedė sveikatos priežiūros specialistė Marija Aleksandraitytė. Mokiniai sužinojo, kaip, atsitikus nelaimei, galima padėti nukentėjusiam, kas yra pirmosios pagalbos vaistinėlėje, o viktorinoje pasitikrino įgytas žinias.

Rugsėjo 14 d. vyko pamoka netradicinėje erdvėje- mokyklos bibliotekoje. Bibliotekininkės Rosita Sakalauskienė ir Ona Kluodienė supažindino su elektronine mokyklos biblioteka ir jos galimybėmis. Vaikai žaidė žaidimą ,,Surask knygą”.

Mus kelionėse lydėjo psichologė A. Markauskienė bei lituanistės  Z.Petraitienė ir A. Aleksandravičienė .

Rugsėjis buvo tikrai  turiningas ir turtingas įvairiomis veiklomis, kurios buvo ir įdomios, ir naudingos.

5c kl. auklėtoja Rasa Mazurevičienė

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos