Viktorina, skirta Pasaulinei AIDS dienai paminėti

  • Paskelbta: 2022-12-05
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 1 d. – Pasaulinė AIDS diena. Šios ligos aktualumui paminėti tą dieną buvo organizuojama nuotolinė viktorina. Iš viso viktorinoje sudalyvavo 50 5-8kl. moksleivių.

 

Viktorina buvo parengta Google Forms formatu. Gavę informacinį pranešimą per TAMO, moksleiviai turėjo galimybę sudalyvauti viktorinoje visą dieną. Tiesa, bandyti atsakyti į klausimus galėjo tik 1 kartą. Viktoriną sudarė 19 klausimų, kuomet buvo klausiama, kas yra AIDS, kada šia liga susergama, kaip ŽIV yra susijusi su AIDS, koks užsikrėtimo kelias, kaip nustatoma liga, kokiais būdais užsikrėsti negalima. Taip pat buvo paklausta, ką reiškia raudonojo kaspino simbolis ir kokios profilaktinės priemonės, siekiant apsisaugoti nuo AIDS. 10 į daugiausiai teisingų klausimų atsakiusių moksleivių gavo prizus – praktiškas gertuves, kurias įsteigė Kauno r. visuomenės sveikatos biuras.

 

Šios viktorinos metu moksleiviai ne tik turėjo galimybę įsivertinti savo žinias, tačiau galėjo ir daug sužinoti apie šią klastingą ligą, jos simptomus, diagnostiką, gydymą ir profilaktiką.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos