Užsiėmimas mitybos tema su ketvirtokais

  • Paskelbta: 2022-11-25
  • Kategorija: Renginiai

2022-11-14 Garliavos Jonučių progimnazijoje per etikos pamoką buvo pravestas užsiėmimas mitybos tema 4 klasių moksleiviams. Iš viso žinias šia tema pagilino 11 ketvirtokų. 

 

Užsiėmimo metu moksleiviams buvo išdalinta metodinė priemonė – knygelės „Ar žinai, ką valgyti sveika?“, parengtą Kauno r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro. Knygelės sudarytos iš įvairių užduočių – moksleiviams reikėjo nupiešti savo mitybos piramidę bei palyginti su standartine maisto pasirinkimo piramide, taip pat reikėjo sudėlioti dėlionę, nupiešti mėgstamas salotas, kritiškai įvertinti, kurie maisto produktai sveiki, o kurie ne bei kurie vaisiai ir daržovės auga Lietuvoje, o kurie atvežti iš kitų šalių. 

 

Užsiėmimo metu pabrėžta, jog labai svarbu, jog tarp pusryčių, pietų ir vakarienės būtų praėjusios 5-6 valandos, todėl ir pratybų sąsiuviniuose moksleiviai turėjo pažymėti, kuriuo metu valgo bei kada turėtų valgyti. Užsiėmimo metu moksleiviai išmoko maisto piramidės sudedamasias dalis, sužinojo apie Lituvoje bei kitose šalyse auginamus vaisius ir daržoves, išanalizavo, kokius produktus yra valgyti sveika, o kurių per didelis kiekis kenkia žmogaus sveikatai bei įsiminė, jog maisto subalansuotumas ir įvairumas kasdienėje mityboje yra labai svarbus.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos