Kuprinių svėrimo akcija bei knygelės „Augu sveikas ir švarus“

  • Paskelbta: 2022-10-31
  • Kategorija: Renginiai

2022.10.18-27 dienomis Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko kuprinių svėrimo akcija, skirta skatinti 1-4 kl. moksleivių sveikatos raštingumą apie taisyklingos laikysenos svarbą. Užsiėmimuose sudalyvavo 16 klasių, iš viso 302 moksleiviai. 

Užsiėmimo metu buvo diskutuota su moksleiviais, dėl kokių priežasčių laikysena gali būti netaisyklinga, kokios galimos netaisyklingos laikysenos pasekmės, kokia turėtų būti tinkama mokyklinė kuprinė. Dalyvavusiems moksleiviams buvo išdalinti lankstinukai „Mokyklinė kuprinė – kokia ji?“. Taip pat visi dalyviai turėjo galimybę sužinoti, kiek sveria jų kuprinė ir kiek daugiausiai turėtų sverti. Visa informacija ir rekomendacijos buvo parašytos ant specialių knygos skirtukų, kuriuos sukūrė Kauno r. visuomenės sveikatos biuras. Kol moksleiviai laukė savo eilės pasverti savo kuprinę, buvo išdalintos Kauno r. visuomenės sveikatos biuro parengtos užduočių knygelės „Augu sveikas ir švarus“ apie asmens higienos principus. 

Užsiėmimų metu moksleiviai sužinojo, kiek sveria jų kuprinė, kokia įtaka daroma laikysenai, jeigu kuprinė per sunki, bei spręsdami užduotėles didino supratimą apie asmens higienos svarbą. 

 

Visuomenės sveikatos specialistės ugdymo įstaigoje: A.Kučinskienė ir M.Aleksandraitytė

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos