Mokymai „Saugios atostogos“

  • Paskelbta: 2022-06-03
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 30-31 d. ir birželio 1 d. 1-2 kl. moksleiviams buvo organizuoti mokymai „Saugios atostogos“, kurių pagrindinis tikslas – informuoti moksleivius apie galimas grėsmes atostogų metu bei žaidimo formatu atskleisti pagrindinius prevencijos principus. Užsiėmimai skirti ugdyti traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencijai. Mokymuose sudalyvavo 158 7-9 m. moksleiviai.

 

Užsiėmimai buvo vesti pasitelkiant interaktyviuosius kubus. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė mokinius suskirstė į 5 komandas, buvo paaiškinta interaktyviųjų kubų instrukcija. Pirmojoje mokymų dalyje buvo įvardytos 10 situacijų ir komandos turėjo atsukti interaktyvųjį kubą tinkama spalva, priklausomai, ar situacija jiems atrodė pavojinga, ar nepavojinga. Antrojoje mokymų dalyje komandos turėjo pateiktus 12 nelaimingų atsitikimų (nusibrozdinimo, nudegimo, elektros grėsmės, gaisro, skendimo, buvimo arti šuns, saulės smūgio, kraujo bėgimo iš nosies, svetimkūnio patekimo į akį, apsinuodijimo, užspringimo, žaibavimo atvejai) ir išvardyti 3 arba 4 galimi sprendimo būdai. Moksleiviai turėjo pasirinkti tinkamos spalvos sprendimo būdą ir jį argumentuoti. Visų mokymų metu moksleiviai dalinosi savo patirtimi, susijusia su nelaimingais atsitikimais ir saugumo prevencija.

 

Mokymų metu moksleiviai išmoko atskirti pavojingas situacijas nuo nepavojingų bei įsisavino pagrindinius nelaimingų atsitikimų prevencijos principus.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos