Psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo užsiėmimai moksleiviams

  • Paskelbta: 2022-05-24
  • Kategorija: Renginiai

Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, pasitelkdamas kvalifikuotus specialistus – psichologus - Kauno rajono ugdymo įstaigose įgyvendina Psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo paslaugų teikimo programą, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. liepos 31 d. įsakymu Nr. V-1733 „Dėl psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo paslaugų teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ bei organizuoja praktinių užsiėmimų ciklą moksleiviams. 2022.04.27-2022.05.24 Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo užsiėmimai 5a,5f,5g,7b,8b,8d klasėms. Iš viso užsiėmimų ciklą sėkmingai išklausė 156 moksleiviai.

 

Klasėms kiekvieną savaitę buvo organizuojami keturi po dvi pamokas trunkantys užsiėmimai. Drauge su psichologais, moksleiviai teoriškai ir praktiškai analizavo šias pagrindines temas ir ieškojo jų sprendimo būdų: 

  1. Emocijos, jų atpažinimas, išraiškos ir valdymas; 
  2. Stresas, jo atpažinimas ir valdymas; 
  3. Konfliktai ir jų sprendimo būdai. Konfliktų valdymo praktika; 
  4. Konkrečių atvejų analizė, pagalbos sau praktikos. 

Moksleiviai turėjo galimybę išmokti atpažinti įvairias emocijas sukeliančias priežastis, suprato, kaip atpažinti stresą ir jį valdyti, susipažino su konfliktų sprendimo būdais ir kaip jų išvengti bei išmoko analizuoti įvairias, su tarpusavio ir asmeniniais santykiais susijusias situacijas. Taip pat išsiaiškino, kaip galima suteikti sau emocinę pagalbą.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos