Mitybos užsiėmimai

  • Paskelbta: 2024-06-14
  • Kategorija: Renginiai

2024.05.13-2024.05.22 Garliavos Jonučių progimnazijoje visi 5 ir 7 klasių mokiniai dalyvavo mitybos užsiėmimuose, skirtuose įgyti teorinių ir praktinių žinių, susijusių su sveikos ir subalansuotos mitybos propagavimu. Užsiėmimus vedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė ir gyvenimo įgūdžių mokytoja Marija Aleksandraitytė kartu su LSU praktikante Greta.

 

Penktokams buvo organizuoti du užsiėmimai. Pirmame užsiėmime buvo aptartos pagrindinės mitybos problemos, analizuota mitybos piramidė bei skirtingos maistinės medžiagos. Taip pat aptarta, koks turėtų būti mitybos rėžimas bei kokie yra 10 pagrindinių mitybos reguliavimo principų. Diskutuota, kaip fizinis aktyvumas yra susijęs su mityba. Antrojoje užsiėmimo dalyje užsiėmimą pravedė kviestinis svečias, LSU praktikantė, kuri pravedė interaktyvią veiklą - mokiniai grupelėse, skaičiuodami kalorijas produktuose, turėjo iš duotų produktų kortelių sukurti sveikus pusryčius. Septintokams praktikantė pristatė mitybos piramidę, pakomentavo, kuo svarbios maistinės medžiagos ir kokią reikšmę turi vaisių ir daržovių spalvos. Atlikta praktinė užduoti – nupiešti subalansuotą patiekalą, kuris būtų naudingas sveikatai.

 

Užsiėmimų metu mokiniai prisiminė pagrindinius sveikos mitybos principus, išsiaiškino, kokia turėtų būti subalansuota pusryčių ir pietų lėkštė bei kokį svarbų vaidmenį atlieka vaisiai ir daržovės.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas