GARLIAVOS JONUČIŲ PROGIMNAZIJOJE PASIEKTAS LIETUVOS REKORDAS

  • Paskelbė : Laima Gaižutienė
  • Paskelbta: 2023-02-18
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 10 dieną Kauno r. Jonučių progimnazijoje  pasiektas Lietuvos rekordas — vienu metu į mokyklos stadioną susirinko 1267  žmonės, mūvintys rankų darbo raštuotomis kumštinėmis pirštinėmis.

,,Jau 2018m. mūsų mokyklos gausi ir draugiška bendruomenė pasiekė Lietuvos rekordą. Vienu metu mokyklos stadione, mūvėdami rankų darbo raštuotas kumštines pirštines, buvo susirinkę 1108 žmonės“,- taip teigė mokyklos direktorė Audra Galvanauskienė.  Na, o vasario 10d. pilietiška  mokyklos bendruomenė šį rekordą pagerino.

 Taip minėdami Vasario 16 d. prisiminėme lietuviškąsias tradicijas, kurios atsispindi pirštinių raštuose. Kryželiai, rombai, trikampėliai, gėlytės – viskas taip, kaip senovėje. Nepriklausomos ekspertės nerado čia nei kačiukų, nei Zodiako ženklų ar kitų naujovių.
 

Pirštinės mums asocijuojasi su Lietuvos praeitimi, tradicijomis, turtingais kultūros klodais, tai lietuvių liaudies kultūra, kurioje glūdi mūsų šaknys, istorija. Jaučiame gilų vidinį įpareigojimą šią Lietuvos vertybę apginti ir išsaugoti ateities kartoms.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Žydrė Sipavičienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos