Emocinės sveikatos gerinimo užsiėmimas „Streso įveika atsiskaitymų metu“

  • Paskelbta: 2022-12-23
  • Kategorija: Renginiai

2023-12-13 Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje vyko dveji emocinės sveikatos gerinimo užsiėmimai tema „Streso įveika atsiskaitymų metu“, kuriuose sudalyvavo 6a,6b,6d,6e ir 6g klasės. 

 

 Užsiėmimo metu mokyklos psichologė Aušrinė Diksaitė papasakojo apie tai, kas yra stresas, klausė moksleivių, kokios mintys bei simptomai lydi, kai nerimaujame atsiskaitymų metu, išvardijo streso įveikos būdus bei išmokė, koks turėtų būti taisyklingas kvėpavimas, o Kauno raj. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Skaidrė Kepalienė papasakojo apie dažniausiai daromas mąstymo klaidas, supažindino su dėmesingo įsisamoninimo, kitaip vadinamo Mindfulness, praktika, jos nauda bei poveikiu. Moksleiviai turėjo galimybę patys pabandyti taikyti dėkingumo praktiką. Viso užsiėmimo metu grojo dėmesingumą skatinanti muzika. Užsiėmimo pabaigoje moksleiviai turėjo galimybę pasiimti mokyklos visuomenės sveikatos specialistės Marijos Aleksandraitytės sukurtą kišeninę atmintinę „Pagrindiniai patarimai emocinei sveikatai gerinti prieš atsiskaitymus“, kurioje yra parašytas trumpas priminimas apie būdus, kuriuos galima naudoti siekiant įveikti stresą atsiskaitymų metu. 

 

Užsiėmimų metu moksleiviai išmoko, jog stresas gali būti ir žalingas, ir naudingas bei sužinojo, jog atsiskaitymų metu yra ypač svarbu pasirūpinti savimi ir savo kūnu bei įsitikino, jog yra labai naudinga taikyti dėkingumo praktiką kasdienybėje

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos