„FAST herojai“ užsiėmimų ciklas

  • Paskelbta: 2022-12-23
  • Kategorija: Renginiai

2022-11-27-2022-12-19 Garliavos Jonučių progimnazijoje visuomenės sveikatos specialistės Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė organizavo užsiėmimus „FAST herojai“, kurie skirti traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencijai plėtoti, o tikslas – skleisti žinutę suaugusiems, išmoktą per mokymus, apie insulto profilaktiką. Mokymuose sudalyvavo visos septynios antrokų klasės.

Iš viso mokymų ciklą sudaro 5 užsiėmimai, vykstantys vieną kartą per savaitę. Kiekvieno užsiėmimo metu moksleiviai supažindinami su skirtingais herojais ir jų galiomis. Mokymų metu metodinės medžiagos, animuotų filmukų, pagalba moksleiviai turėjo galimybę pamatyti, kas atsitinka herojams, užpuolus mokymo ciklo blogiukui piktajam krešuliui. Visų mokymų metu moksleiviai sprendė naudingas ir kūrybiškas pratybų užduotis bei mokėsi dainuoti bei šokti pagal „FAST herojų“ dainelę. Mokymų paskutinėje dalyje, moksleiviai rašė laiškus seneliams ir turėjo galimybę juos įteikti, o patys, kaip apdovanojimą, jog išklausė visas mokymų dalis, moksleiviai gavo diplomą, jog gali būti herojai, kurie išgelbės senelius nuo nelaimės.

Mokymų metu moksleiviai ne tik prasmingai leido laiką, tačiau darant užduotis pratybose moksleiviai įsiminė, jog pamačius ir įtarus pas suaugusįjį pasireiškusius insulto simptomus, reikia nedelsiant skambinti 112.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos