Spalvinimo knygelės rūkymo ir alkoholio profilaktikai 1 ir 3 kl. moksleiviams

  • Paskelbta: 2022-05-09
  • Kategorija: Renginiai

Dažnai tėvams ir mokytojams labai sunku kalbėti apie rūkymo ir alkoholio grėsmes su pradinių klasių moksleiviais. 7-11 m. moksleiviai atrodo dar per jauni suprasti sudėtingai aiškinamą teoriją. Dėl šių priežasčių balandžio 28 d. Garliavos Jonučių progimnazijoje visiems pirmų ir trečių klasių moksleiviams buvo įteiktos spalvinimo knygelės „Cigarečių miestas“ ir „Alkoholio karalystė“, kurios buvo kurtos įgyvendinant Kauno r. moksleivių alkoholio, tabako ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimo pirminės prevencijos tęstinį kompleksinį projektą. 

 

Prie knygelės sukūrimo prisidėjo Kauno r. visuomenės sveikatos biuras, Lietuvos sveikatos psichologų sąjunga, medicininės psichologijos ir sociologijos tyrimų laboratorija bei kardiologijos institutas, knygelė finansuota Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos lėšomis.

 

Spalvindami knygeles per pasakotą istoriją moksleiviai susipažino, kodėl pavojingos šios priklausomybę sukeliančios medžiagos. Nuoširdžiai dėkojame 3b klasei už pasidalintas kūrybines akimirkas. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nuotraukos:
3b klasės auklėtoja G. Jusaitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos