Aš ir mano seneliai

  • Paskelbė : Laima Gaižutienė
  • Paskelbta: 2022-05-04
  • Kategorija: Renginiai

2022 m. gegužės mėn. 2 d.

Renginys buvo skirtas skatinti fizinio aktyvumo veiklas vyresnio amžiaus žmonių tarpe įgyvendinant Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro iniciatyvą ,,Aš ir mano seneliai“. Renginys vyko šių metų balandžio 29 d. Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos stadione. Renginyje dalyvavo 1-4 klasių mokiniai ir jų seneliai. Iš viso renginyje sudalyvavo net 96 asmenys, iš kurių 42 moksleiviai, 53 jų seneliai ir net viena promočiutė.

Renginį pradėjome nuo viso kūno mankštos. Kadangi šiame renginyje dalyvavo vyresnio amžiaus žmonės, buvo labai svarbu apšilti, prajudinti visus sąnarius, kad išvengtumėme nepageidaujamų traumų. Po mankštelės renginio dalyviai bandė susipažinti su futbolo kamuoliais. Jiems buvo pateiktos kelios užduotys kaip jie turi varyti kamuolį aplink kliūtis ir taip prie jo priprasti. Po lengvų užduotėlių, dalyviai aktyviai dalyvavo linksmuose estafetinuose užsiėmimuose, kuriuose vaikai varžėsi prieš senelius. Šios atrakcijos sukėlė daug gerų emocijų, patikrino dalyvių budrumą, klausą, vikrumo bei pusiausvyros sugebėjimus. Renginį užbaigėme nauja fizinio aktyvumo veikla ,,Futbolu vaikščiojant“ Dalyviai buvo suskirstyti į kelias komandas ir tarpusavyje išbandė šią naują atrakciją. Ją taip pat lydėjo šūksniai ovacijų bei emocijų amplūdžiai. Galiausiai visi renginio dalyviai buvo apdovanoti simboliniais prizais, kuriuos mums suteikė Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras. Mokinukai buvo apdovanoti atminimo medaliais, o seneliams įteikti daugkartiniai apsipirkimo maišeliai.

Renginio metu dalyviai buvo supažindinami su įvairiomis aktyvaus laisvalaikio praleidimo veiklomis, sužinojo apie naują futbolo rūšį – futbolą veikščioajnt bei patyrė įvairiausių emocijų. Seneliai su anūkais praleido daugiau laiko kartu ir taip buvo sistiprinti šeimyniniai santykiai.

 

 

 

Visuomenės sveikatos specialistė (-as) ugdymo įstaigoje                  Dovydas Švėgžda             

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas