Pirmosios pagalbos mokymai

  • Paskelbta: 2022-04-12
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 8 ir 11 d. pamokų metu Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko pirmosios pagalbos mokymai. 45 min. trukmės užsiėmimuose sudalyvavo 5a-5e, 5g ir 7f klasės. Pagrindinis mokymų tikslas – išmokyti moksleivius, kaip tinkamai suteikti pirmąją pagalbą praradus sąmonę, užspringus ir apalpus.

 

Teorinės užsiėmimų dalies metu lektorius Karolis Povilaitis supažindino su teisingo gaivinimo principais, paaiškino, kaip padėti nualpusiam ir užspringusiam žmogui, išmokė, kaip naudotis defibriliatoriumi bei paaiškino, kur galima rasti pirmosios pagalbos vaistinėles ir kokia jų sudėtis. Praktinės dalies metu kiekvienas mokinys su visuomenės sveikatos priežiūros specialistų Marijos Aleksandraitytės ir Dovydo Švėgždos bei lektoriaus pagalba galėjo pabandyti suteikti pirmąją pagalbą naudodamiesi simuliaciniais manekenais bei simuliacine užspringimo liemene.

 

Po užsiėmimų tikimės, jog moksleiviai gebės atsakingai elgtis, tinkamai suteikti pirmąją pagalbą nelaimės ištiktam žmogui bei prireikus žinos, kur galima rasti automatinį išorinį defibriliatorių ir pirmosios pagalbos vaistinėles.

 

Mokymus organizavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistai: Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos