Lytiškumo ugdymo mokymai

  • Paskelbta: 2022-04-05
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 25 d. 10:00-14:00 val. Garliavos Jonučių progimnazijos renginių salėje ir balandžio 4 d. 11:00 – 15:00 val. klasėse vyko lytiškumo ugdymo mokymai 6a-6g bei 5f ir 8b klasėms. Mokymų tikslas – padėti paaugliams visapusiškai susipažinti su biologiniais, emociniais bei socialiniais lytiškumo aspektais. Iš viso lytiškumo ugdymo užsiėmimuose sudalyvavo apie 160 moksleivių.

 

Mokymus vedė lektorė Ema Joneikytė, kuri informavo, kaip atpažinti kūno pokyčius paauglystėje, pateikė rekomendacijų, kaip valdyti kylančius impulsus, emocinius sunkumus, paaiškino, kaip tinkamai pasirūpinti intymia higiena, pabrėžė, kad kūno pokyčiai yra susiję su vaisingumu. Lektorė taip pat papasakojo apie ankstyvų lytinių santykių pasekmes fizinei, psichinei bei socialinei gerovei. Užsiėmimo metu buvo akcentuota, jog svarbu, jog asmuo gerbtų kito žmogaus asmenines ribas ir sugebėtų numatyti savo elgesio pasekmes. Antrosios užsiėmimų dalies metu mokiniai galėjo įsivertinti, kaip pavyko įsisavinti žinias, „Kahoot“ viktorinos pagalba.

 

Mokiniai išmoko nustatyti priimtino bendravimo ribas su savo simpatija, atpažinti lytinį smurtą, priekabiavimą, žino, kaip elgtis tokioje situacijoje bei kur galima kreiptis.

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistai: Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

 

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos