Iniciatyva „Kodėl vanduo mums gyvybiškai svarbus?“

  • Paskelbta: 2022-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Šia iniciatyva buvo siekiama paminėti kovo 22-ąją – Pasaulinę vandens dieną su trečiųjų klasių moksleiviais. Iniciatyva vyko klasėse visos dienos minėjimo metu. Iniciatyvoje kovo 22 d. sudalyvavo 3a-3g klasės. 

 

Iniciatyvos metu visų 3 klasių moksleiviams buvo išdalinti Kauno r. visuomenės sveikatos biuro sukurti lipdukai „Aš myliu vandenį“, kuriuos mokiniai prilipdė prie sąsiuvinių siekiant, jog kiekvieną dieną pamatę šį lipduką vaikai prisimintų, jog reikia išgerti vandens. Taip pat kiekvienai klasei buvo sukurta „Vandens gėrimo dienotvarkė mokykloje“, kuri buvo priklijuota prie kriauklių kiekvienoje klasėje siekiant vaikus informuoti, kiek vandens stiklinių rekomenduojama išgerti per dieną bei koks galėtų būti vandens gėrimo periodiškumas buvimo mokykloje metu. Taip pat buvo sukurtas plakatas „Kodėl vanduo mums gyvybiškai svarbus?“, kurio pagrindinė mintis – informuoti, kokią naudą teikia kasdienis vandens vartojimas. Plakatais buvo pasidalinta ne tik su trečiųjų klasių moksleiviais, tačiau ir su visų kitų klasių Garliavos Jonučių progimnazijos moksleiviais. 
 

Šios iniciatyvos metu moksleiviai sužinojo, kad vanduo yra išties svarbus siekiant palaikyti gerą kasdienę savijautą bei kiek vandens stiklinių rekomenduojama išgerti per dieną. Moksleiviai pradėjo dažniau vartoti vandenį remdamiesi sukurta vandens gėrimo dienotvarke mokykloje bei pažvelgę į išdalintus lipdukus prisimena, jog vanduo, išties nepaprastai svarbus ir organizmui kasdien jis yra būtinas. Dėkojame 3g klasės moksleiviams už pasidalinimą iniciatyvos akimirkomis. 

 

Iniciatyvą organizavo mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistai Marija Aleksandraitytė ir Dovydas Švėgžda

Nuotraukos:
3G klasės auklėtoja D. Venckuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos