Mane augina pasaka

  • Paskelbė : Laima Gaižutienė
  • Paskelbta: 2023-12-31
  • Kategorija: Pranešimai

Apšerkšniję mūsų žiemos –

Balta, balta – kur dairais –

Ilgas pasakas mažiemus

Seka pirkioj vakarais.

 

Stebuklingas pasakų pasaulis nukelia vaikus į  tolimus ir nematytus kraštus, o išgirstos istorijos kviečia nusikelti į vaizduotės labirintus ir patekti į pasaką...  

Jau šeštus metus gegužės-gruodžio mėnesiais mokykloje vyksta vaikų ir jaunimo socializacijos projektas „Mane augina pasaka“, kurį finansuoja Kauno rajono savivaldybė. Pasakos lavina ne tik kalbą, bet ir vaizduotę, atmintį, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, moko tolerancijos ir užuojautos. Jos džiugina ir, jei reikia, nuramina. Pasaka puiki bendravimo priemonė – tai, lyg tiltas iš širdies į širdį.  

Projekto veiklas vedė logopedė J. Brazienė. Jose dalyvavo mažiausi mūsų mokyklos mokinukai – 1d klasės pirmokėliai. Dalyviai rinkosi į „kūrybines dirbtuves“, kuriose klausėsi pasakų ir iš įvairių medžiagų gamino pasakų herojus. Projektą vainikavo „Spanguolės dirbtuvėlės“ edukacija. Jos metu vaikai iš kojinių pasigamino nykštukus. Visos veiklos vaikams suteikė daug džiaugsmo, todėl galime teigti, kad projekto metu pavyko įgyvendinti visus tikslus.

J. Brazienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos