Sveikos mitybos užsiėmimas „Sveikatai palankios mitybos principai ir rekomendacijos“

  • Paskelbta: 2023-02-06
  • Kategorija: Renginiai

2023.02.03 Garliavos Jonučių progimnazijoje visuomenės sveikatos specialistės Aistė Kučinskienė ir Marija Aleksandraitytė pravedė 7B ir 7D klasės mokiniams sveikos mitybos užsiėmimą „Sveikatai palankios mitybos principai ir rekomendacijos“.  Edukacinio užsiėmimo tikslas, formuoti teisingus sveikos mitybos įpročius, skatinti daržovių ir vaisių vartojimą, didinti mitybos raštingumą, padiskutuoti, kaip gyvenimo būdas gali įtakoti lėtinių neinfekcinių ligų vystymąsi.

 

Paskaitos metu vaikai buvo supažindinti su maistinėmis medžiagomis, sužinojo, kokiuose produktuose randama angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų, skaidulų, mineralinių medžiagų, kokios sveikatai palankios mitybos rekomendacijos, kokie maisto produktai turi būti mūsų kasdieninėje lėkštėje. Su mokiniais diskutavome apie gyvenimo būdo įtaką lėtinių ligų vystymuisi, miego svarbą, fizinio aktyvumo naudą bei subalansuotą reguliarią mitybą.

 

Užsiėmimo metu, mokiniai sužinojo apie subalansuotos mitybos principus, būtinybę ir svarbą vartoti kasdieną daržoves bei vaisius, kurie aprūpina organizmą svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis, skaidulomis, vitaminais, mineralinėmis medžiagomis, kad taip yra didinamas žmogaus darbingumas, atsparumas ligoms - stiprinamas imunitetas. Mokiniai sužinojo, kad netinkamas gyvenimo būdas įtakoja lėtinių neinfekcinių ligų atsiradimą, pvz.: širdies ir kraujagyslių ligas, cukrinį diabetą, nutukimą ir kt.

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos