Pirmos pagalbos mokymai Garliavos Jonučių progimnazijos mokiniams

  • Paskelbta: 2023-02-08
  • Kategorija: Renginiai

2023m. vasario 6d. 14 val. Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko pirmos pagalbos mokymai 7a klasės mokiniams. Šie mokymai skirti supažindinti mokinius su pirmos pagalbos teikimo principais, pirmos pagalbos vaistinėlės sudėtimi bei kaip operatyviai reaguoti į nelaimingus atsitikimus. 

 

Mokymų metu visuomenės sveikatos specialistės Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė supažindino su pirmos pagalbos teikimo principais, kaip teikti pirmąją pagalbą esant užspringimams, insultui, infarktui ar nukraujavimo atvejais. Mokiniai užsiėmimo metu galėjo praktiškai pasibandyti atlikti gaivinimą ant interaktyvaus gaivinimo manekeno. Buvo naudotas automatinio išorinio defibriliatoriaus muliažas bei simuliacinė užspringimo liemenė. 

 

Užsiėmimo metu mokiniai įgijo įgūdžių, galinčių išsaugoti ir išgelbėti greta esančio žmogaus gyvybę, atpažinti nelaimės pobūdį, pasirūpinti saugumu, išmoko, kaip teisingai atlikti gaivinimą bei ką daryti, esant ūmiems sužeidimų atvejais, užspringimui ar smarkiai kraujuojant. 

Autorius:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nuotraukos:
Marija Aleksandraitytė ir Aistė Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos